Pénz, pénz és pénz

A kormány független bizottságot kért fel arra, hogy vizsgálja felül az egész bevándorlási rendszert.

One of the options to be considered is making entry charges the main basis for selecting migrants, with no requirement relating to skills or family connections.

Az egyik változat az lenne, hogy sem a szakmát, sem a családi kapcsolatokat nem néznék, hanem csak a pénzt kérnék el. A kincstárnok szerint ez jót tenne az ausztrál gazdaságnak. A bevándorlási miniszter szerint egyelőre nincs semmi tervük. (Az ilyen politikusi szöveget már ismerjük. Volt már ilyen bejelentés, aztán két hétre rá lett tervük és jól megnehezítették a bevándorlást.)

Könnyű kitalálni, hogy egy ilyen rendszerben a vízumok ára több tízezer dollár lenne fejenként. A hozzájárulásos szülői vízum díja már itt tart: fejenként kb. 40 ezer dollárnál. Azt is könnyű kitalálni, hogy ha már egy ilyen rendszer is számításba jön, akkor lesz ott a meggondolásra váró ötletek között több hasonló érdekes is. Annyi biztos, hogy semmi jóra nem számíthatunk.

http://www.9news.com.au/national/2015/03/20/14/37/govt-seeks-advice-on-migration-charges

Standard

2 thoughts on “Pénz, pénz és pénz

  1. Anonymous says:

    Nagyon várom a számokat, 10.000 dollár ig érdekel az ügy, meg még vagy 2 millió indiait :D

  2. 100 ezer USA dollárért bármikor kaphatsz dominikai állampolgárságot.

    http://cbiu.gov.dm/investment/government-fund/

    Ahol is az egy főre eső bruttó nemzeti termék: 14 000 USD.

    Ha választékra vágysz, ime a Szt. Kitt és Nevisz, ami szintén egy állam és szintén osztogat állampolgárságot, de már 250 ezer USD az ára.
    http://ciu.gov.kn/?q=node/13
    Az egy főre eső bruttó nemzeti termék ott: 15 800 USD. Ausztráliában
    40 800 USD. Azt hiszem, ebből könnyen kiszámíthatjuk, hogy az ausztrál állandó lakosi vízumot simán lehetne félmillió dollárért adni és még sorba is állnának érte.

    Az általad említett 10 000 dollár sincs messze a valóságtól. Ma ennyibe kerül az állandó lakosi vízum egy szakmai alapon pályázó 3 gyermekes családnak. (Beleszámítottam a nyelvvizsgákat, orvosi vizsgálatokat, stb.) És ez nem a vízum megvásárlása, hanem csak a lehetőség arra, hogy részt vegyél a pontversenyben.

Comments are closed.